Verden gjennom barns øyne

Verden gjennom barns øyne

Oppveksten er kanskje den viktigste perioden av et menneskes liv. Det er i denne perioden av livet at du blir akkurat deg. Alle erfaringer og situasjoner barnet kommer over er med på å forme personligheten og egenskapene til barnet. Det er ikke bare hjernen som utvikler seg, kroppen vokser også i en kjempefart mens man er barn. Pass på hva barna spiser og drikker. Det er mange som ender opp med diabetes eller diverse mangelsykdommer og allergier på grunn av dårlig kosthold i barndommen. Det er du som forelder som har hele ansvaret her – et lite barn vet ikke bedre, og spiser bare det som smaker godt der og da.

Gjør hjemmet sikkert

Gjennom øynene på et lite barn kan verden virke både forvirrende og komplisert. Alt er veldig stort, alt er helt nytt og alt er helt ukjent. Til og med møbler kan virke store og skumle. Sørg derfor for at du har et hjem som er både oversiktlig og trygt for barnet ditt. Skarpe kanter, glatte gulv og møbler det er enkelt å falle ut av, er ting du bør styre unna. Selv om vi voksne tar det som en selvfølge å ikke stikke noe inn i et støpsel, kan dette virke veldig fristende og spennende for de minste. Lange duker det er enkelt å dra i er også en potensiell fare om du har tunge eller skarpe ting på bordet.

Å stimulere eventyrlysten

Allikevel er ikke denne eventyrlysten og nysgjerrigheten til barna noe man bør holde tilbake. Tvert imot, dette er noe du bør legge til rette for å utforske. Husk at det finnes tryggere måter å gjøre det på enn å la de minste slå seg løs i stua. Man kan også utforske disse tingene ved å lese noen spennende barnebøker sammen. Kanskje dere kan sette dere til rette sammen i lesekroken hjemme eller ta en tur til biblioteket? Undervurder heller ikke det å la barnet skape sine egne historier og eventyr på tegnearket eller med legoklossene sine. Vi vokser fra oss eventyrlysten så alt for lett, så ta godt vare på den!


Ymse
Comments are closed.
lighthouse