Les mer for barna

Les mer for barna

De fleste foreldre begynner ikke å lese for barna før etter at de er født, men du kan fint lese for ufødte barn. Barnet i magen hører stemmen din, og blir ofte beroliget av rolig musikk eller lave stemmer. Lesing gir ro både til barnet og til den som leser, enten det er mor eller far, så sett deg ned og les høyt for den lille.

Moteriktig etter fødselen

Etter fødselen foretrekker mange kvinner romslige og behagelige plagg. Mange liker for eksempel å bruke mom jeans fra NA-KD, men det er viktig å huske at disse plaggene ikke er forbeholdt mødre. Du kan fint bruke de avslappende jeansene også uten å ha barn. Sjekk utvalget av bærekraftige, økologiske og behagelige mom jeans fra NA-KD, og nyt følelsen av romslig passform og et snitt som holder seg moderne i mange år.

Les mer for barnet

Alle barn liker at foreldrene leser høyt, og det bør du gjerne fortsette med lenge. Høytlesing skaper god stemning og knytter bånd mellom foreldre og barn. I tillegg kan høytlesingen øke lesegleden og føre til at barna leser mer senere i livet. Det anbefales å lese for barna i hvert fall så lenge de går på barneskolen, men du kan også lese høyt for ungdommer. Lydbøker blir ofte brukt som et alternativ, fordi det er lettvint. Men lydbøker skaper ikke det samme båndet mellom foreldre og barn. Det blir ikke like sosialt som når man leser sammen. Velg gjerne bøker dere kan snakke om, eller bøker som stimulerer fantasien.

Finn boktips på nettet

Er du usikker på hvilke bøker som passer for barnet ditt, kan du sjekke lesetips på nettet. Besøk gjerne nettsiden leseskogen, som gir deg gode tips og råd både til valg av bøker og til hvordan du bør lese høyt for barnet. Bøker med tegninger er populære blant de minste, men høytlesing kan også brukes til å gi barna tilgang til bøker de ennå ikke klarer å lese selv. Bare husk å tilpasse spenningsnivået til ditt barn. Noen elsker spenning, andre barn vil ha bøker som er mindre skumle. Dette finner du best ut ved å snakke med barnet om bøkene dere leser.

Barn

Comments are closed.
lighthouse