Kan tapet gi økt leseglede?

Kan tapet gi økt leseglede?

Et fint tapet på veggen kan skape stemning både på barnerommet og i andre rom i hjemmet. Tapet trenger ikke å være noe kjedelig og ensfarget, og spesielt tapet for barnerom kan være veldig fargesprakende og morsomme. De kan til og med vekke fantasi og leselyst.

Lag en lesekrok

Hvis barna trenger et sted å konsentrere seg om lekser eller lesing, kan du enkelt lage en rolig lesekrok ved hjelp av tapet, et forheng og noen puter eller saccosekker å sitte på. Du kan sette opp bokhyller eller bare legge bøkene fint i kasser, men det viktigste er å skape ro og stenge ute forstyrrelser slik at barna har fullt fokus på bøkene. Les gjerne sammen med de minste barna, også etter at de har lært seg å lese selv. Har du ikke tid, kan lydbøker være et alternativ, men en lesestund sammen kan også være en fin måte å tilbringe kvalitetstid med barna.

Vekk fantasien

De rette bøkene kan vekke fantasien og ta med barna til utrolige verdener. Men det samme gjelder faktisk også for tapet. Det finnes tapet med herlige fantasimønster og eventyrmønster, dyremønster og jungelmønster. Velger du fototapet, kan en eller flere vegger i barnerommet dekkes med utrolig vakre bilder som virkelig tar med barna til fantasiverdener. Tapet med biler, hester eller enhjørninger passer til de minste barna, og det fine med tapet, er at du kan bytte motiv når barna vokser. Sjekk ut det store utvalget av fantasifulle tapet til barnerom på Familietapeter.no. Med tapet og fototapet kan barna virkelig bli tatt med rett inn i eventyrene, og dette er garantert med på å vekke leselysten.

Ha bøker lett tilgjengelig

For at barna skal bli glade i bøker, gjelder det å ha bøker tilgjengelige når barna har lyst til å lese. Ikke mas på dem, men plasser heller spennende og innbydende bøker på barnerommet slik at fe kan velge selv hva og når de vil lese. Husk at også tegneseriebøker og tegnede romaner er lesing, og slike bøker har blitt veldig populære blant barn og unge de seneste årene. Kjøp et variert utvalg av bøker til barna, og ikke glem de gamle klassikerne, som eventyr og fantasybøker. De kan fenge også dagens barn. Har du gjemt favorittbøkene fra du selv var barn, bør du tilby dem til barna, men ikke bli skuffet om de velger noe annet. Enkelte barnebøker har, tross alt, blitt litt foreldet og er kanskje ikke like relevante i dag.

Bøker skal ikke være kjedelig

Hvis barna synes det er kjedelig å lese, har du kanskje valgt feil bøker til dem. For det skal ikke være kjedelig å lese når du leser på fritiden. Det gjelder både for deg selv og for barna. Skolearbeid kan være kjedelig, men ikke bøker som leses bare for underholdningens del. Ikke tving barna til å lese ferdig bøker de ikke liker, så sant det da ikke er snakk om skolearbeid. Godta at barna har ulik smak, og legg vekk bøker som ikke slår an. Ved å la barna lese bøker de faktisk elsker, oppmuntrer du dem til å lese mer. Kjedelige bøker blir bare et ork, og da kan lesegleden fort forsvinne. Tenk på samme måten også når du velger tapet. Barnerommet skal ikke ha kjedelige vegger. Tapetet skal være morsomt og gi inspirasjon til lek.

Comments are closed.
lighthouse