Hvordan få barn interessert i bøker

Hvordan få barn interessert i bøker

Nå som det finnes så mange moderne duppedingser på markedet som ulike typer nettbrett og lignende kan det være vanskelig å få barn til å bli interessert i bøker, men i denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til hvordan dine barn kan bli interessert i bøker.

Gå på biblioteket

De av oss som er mest leseglade i dag kan godt huske at de dro på biblioteket støtt og stadig som barn. Det er noe spennende ved å kunne låne bøker og leke inne på biblioteket. Det finnes mange spennende kriker og kroker der man kan slappe av og lese. Noe som er spennende med biblioteket er at de også ofte har besøk av barnebokforfattere og har historiefortellinger. Derfor anbefaler vi deg å gå på biblioteket så tidlig som mulig med dine barn.

Hør på fortellinger sammen

Det å høre på en lydbok når man er på kjøretur eller kanskje lese en bok sammen før man legger seg gjør at barnet også blir interessert i fortellinger. Det å lese forskjellige typer bøker som gjør at barnet skjønner at det er et bredt utvalg som finnes der ute er også en god idé. Noe vi anbefaler er å la barnet finne bøker de ønsker å lese selv. Dette kan du gjøre på biblioteket eller du kan få la barnet velge av bøkene som finnes hjemme. Du kan også benytte deg av leseskogen hvis barnet ditt er litt større!

Oppfordre barnet til å lese

Det å oppfordre barnet til å lese er noe vi alle kan bli flinkere på. Noe du kan gjøre konkret er å lese selv. For barn vil gjerne emulere oppførselen til sine foreldre. Dette betyr at hvis du sitter og leser på sofaen istedenfor å være på telefonen, så vil barnet ditt lære at det å lese er mer verdifullt enn det å være på telefonen!

Comments are closed.
lighthouse