De klassiske barnebøkene.

De klassiske barnebøkene.

 

Det finnes visse fortellinger som aldri går av moten, og som blir gjenfortalt i generasjoner. Dette er fortellinger som ofte er verdenskjente, og det er det god grunn til. De fleste kjenner til historien om Den stygge andungen eller Pinocchio, som begge er to klassikere som aldri går av moten. Gode historier vil vare for alltid, og det er dette som er så fint med bøker, de kan gå i arv i mange år, før de blir ordentlig slitt ut. Dette gjør at mange får muligheten til å nyte av de klassiske historiene.

Som oftest vil forlag også komme med nye opplag av de samme gamle historiene fordi de vet at disse selger godt, og det er noe mange foreldre og besteforeldre setter pris på. Historier som Charlie og sjokoladefabrikken vil aldri gå av moten, og filmatiseringen av disse vil som regel også bli svært populære. Derfor blir det også skapt nye versjoner av disse i nyere tider, for å innføre de nye generasjonene i de samme gode fortellingene folk har kunnet nyte før dem.

Det er viktig å ta vare på slike historier og fortellinger, da de er en stor del av kulturarven fra en tidligere tid. Noen av historiene kan for noen kanskje virke litt gammeldagse og utdaterte, men de er fortsatt minst like sjarmerende, om ikke mer. Det er da opp til foreldre, tanter, onkler og besteforeldre å lære barna om disse gode, gamle fortellingene og gjenfortelle de i alle år som kommer. Selv om det kan være noen gap mellom nye versjoner og gamle av de samme fortellingene, vil eldre som unge kunne føle en slags tilhørighet til akkurat den samme historien.


Ymse
Comments are closed.
lighthouse