Hvordan velge riktig barnebok?

Hvordan velge riktig barnebok?

 

Det finnes utallige mange ulike barnebøker å velge mellom, og det er derfor fort gjort å gå seg vill i jungelen av bøker. Det fine er at man kan finne noe for enhver smak. Man kan få tak i bøker om drager eller prinsesser, og utvalget er helt enormt.

Et godt tips for å velge riktig bok er først og fremst å se på målgruppen for boken. Som regel vil det stå utenpå boken hvilken aldersgruppe den passer for.

Det finnes også mange anmeldelser og topplister som kan fungere som en pekepinn på hvilken bok man bør velge, men disse er som regel laget av voksne. Det kan derfor være fint å få litt tips fra barn selv, og er man inne på nettsider for å kjøpe bok, vil det som regel være kundeanmeldelser der hvor folk skriver om hvordan deres barn opplevde boken.

Om man liker boken selv, kan dette også være et godt tegn. Mange skjønner seg på hva sitt barn ønsker og like å lese. Ved å kjapt se gjennom boken, forstå man fort om det vil være noe ens eget barn vil like. Ofte er det illustrasjonene og en morsom historie som er det avgjørende.

Comments are closed.
lighthouse