Drømmer du om å skrive barnebok?

Drømmer du om å skrive barnebok?

Det er mange som går rundt med en liten forfatterspire i magen, og for mange av disse er det å skrive barnebok den store drømmen. Drømmer du også om å skrive en barnebok? Da bør du ta en titt på tipsene nedenfor.

La deg inspirere av de beste

Det er alltid en god idé å la seg inspirere av de beste, og en av disse er definitivt Anna Fiske som har fått særdeles mye skryt for hennes siste barnebok. Men det finnes også utallige andre norske forfattere det er verdt å lese, og en tur på biblioteket er derfor ingen dum idé.

Ta deg tid til å skrive

Det å skrive kan ta tid, og man bør sette av noen timer hver eneste dag. Karl Ove Knausgård er en av mange forfattere som setter av mange timer når han først skal skrive.

Om dette er vanskelig å få til i en hektisk hverdag finnes det heldigvis råd. Du kan søke diverse forfatterstipend, men du kan også be om en permisjon fra jobb og ta opp et lite lån fra centum.no for å dekke kostnadene. Men da bør du være rimelig sikker på at du kommer til å tjene penger på boken du skriver, slik at du klarer å betale ned lånet i rimelig tid.

Finn en god illustratør

Hvis du ikke tenger selv, kan du vinne mye på å finne en god illustratør. Du må gjerne vente til du er ferdig med manus før du tar kontakt, men husk at hvis du tar kontakt på et tidlig tidspunkt kan illustratøren være med på å forme prosjektet – og dermed også løfte det til nye høyder.

Før du tar kontakt med en illustratør kan du gjerne gjøre deg opp noen tanker om hva slags strek og visuell stil du ønsker deg. Dette er tross alt din bok. Men du må også gi illustratøren nok frihet slik at prosjektet blir spennende for han eller henne.

Et sted du kan la deg inspirere er på kåringen av årets vakreste bøker, som tydelig viser at det finnes mange fantastiske bøker i forlag. Og hvem vet, kanskje din blir neste bok ut?!

Velg forlag med omhu

Du bør velge forlag med omhu når du skal gi ut bøker, og finne en redaktør som forstår deg og din visjon. Oktober er for eksempel et anerkjent forlag, og har blant annet Dag Solstad:https://www.dagsavisen.no/kultur/boker/dag-solstad-fullforer-trilogi-1.1538873 i stallen.

Du kan eventuelt også velge å publisere selv, hvis du har pengene til det. Fordelen med å publisere selv er at du får hele overskuddet selv, men du tar samtidig hele den økonomiske risikoen ved prosjektet. Dette er grunnen til at de fleste går til et forlag, som tar denne risikoen for deg,

Comments are closed.
lighthouse